El Nostre Grup

The Rest Project, format per Maria Florea, Lara Fernández i Daniel Claret, és un ensemble que parla de les seves inquietuds, sobretot a través de la música, però també incorporant altres elements com el text i el moviment. Es caracteritza per la creació conjunta dels seus concerts i per l’exploració sense límits per tal d’expressar allò que vol ser expressat.
La integració de les diverses disciplines en els tres músics confereix als intèrprets una manera diferent de ser a l’escenari. La transmissió del pensament artístic es produeix per diverses vies, i l’experiència es viu com a viatge unificat. Aquesta integració, finalment, es trasllada al pla físic, i proporciona al grup una gran adaptabilitat als espais on actua. Mantenint la seva essència, qualsevol casa pot ser casa seva.
La primera proposta que vam crear, titulada The Rest is Silence, va ser estrenada el 2023 al Festival ClásicArnedillo de La Rioja, dirigit pel compositor Tomás Garrido. Des d'aleshores hem portat aquest concert a diverses sales i festivals del territori espanyol i de l'estranger, destacant el Festival Obertura de Barcelona, el Classix Festival d'Iasi (Romania), el festival Bachcelona o la temporada de concerts de l'Auditori Josep Carreras de Vila-seca. L´obra principal d´aquest concert és l´Ofrena Musical de Bach, que s´entrellaça amb textos recitats per nosaltres i altres músiques del segle XX i XXI.
A finals de tardor d'aquest mateix any 2025, tenim previst estrenar una nova proposta artística a la temporada de cambra de L'Auditori de Barcelona. Porta per títol New Beginnings i inclou, a més de música de Franz Schubert, William Byrd i Alfred Schnittke, una obra d'estrena de Joan Magrané, co-encarregada pel mateix Auditori i The Rest Project.
La connexió musical i humana entre nosaltres va néixer quan vam coincidir en un programa monogràfic de Schubert —que vam interpretar el 25 de febrer passat a la sala de concerts del Palau de la Música Catalana—. Alguns mesos més tard, vam decidir crear The Rest Project, amb una forta aposta inicial pel format d'assaig en residència, és a dir, fer trobades de diversos dies, dedicades exclusivament a nosaltres, en espais pensats especialment per a l'ocasió. D'aquesta manera, durant molts dies, l'enteniment musical va anar creixent paral·lelament al personal, enriquint exponencialment el procés de creació.
-
Violí
Nascuda en una família de músics i actrius, Maria va començar a estudiar violí als quatre anys.
Ha estudiat en algunes de les escoles europees més prestigioses, fent classes amb Gonçal Comellas, Zakhar Bron, György Pauk i Rainer Schimdt.
Com a solista, ha actuat recentment al Palau de la Música Catalana amb l'OSV, amb l'Orquestra Simfònica de Barcelona i amb l'Orquestra Simfònica d'Alacant “ADDA”, i també amb grups de cambra a la Schubertíada de Vilabertran, Sociedad Filarmónica d'Oviedo, el festival Obertura de Barcelona i el festival PAAX de Mèxic.
Col·labora habitualment amb l’Ensemble Bayona, amb qui ha gravat el CD: “Cuando el fuego abrasa”.
Forma part de “The Rest Project” del Trio da Vinci.
Toca un violí d’Eduard Sitjas Bonet, fet a Girona el 2024.
-
Viola
Nascuda a Sòria, és la violista del Cosmos Quartet i des del 2018 professora de viola i música de cambra del Conservatori Superior de música d'Aragó (CSMA).
Inicia els seus estudis de viola amb professors com Jensen Horn Sense Lam i Elena Pochekina a Madrid i els continua al CSMA amb Avri Levitan, Quartet Quiroga i Kennedy Moretti. Realitza els estudis de màster a la Hochschule fur Musik "Hanns-Eisler" de Berlín amb Volker Sprenger, Eberhard Feltz i Oliver Wille (Kuss Quartet).
Com a membre del quartet ha guanyat primers premis en concursos internacionals i el seu primer CD “Influences” ha rebut excel·lents crítiques i gaudeixen d'una carrera concertística d'èxit.
Toca una viola de David Bagué (2019)
-
Violoncel
Nascut a Barcelona, els seus referents i persones que l’han ajudat més a evolucionar són Lluís Claret, Bernard Greenhouse i Julius Berger.
La seva activitat professional es desenvolupa en diferents direccions. En els darrers anys ha realitzat projectes personals que han contribuït profundament al seu creixement, com la Integral per a violoncel i piano de L.van Beethoven; “La Fe”, de violoncel sol, combinant textos i música de György Kurtág amb Suites de Bach, i TheRest Project, que a més de la paraula, inclou el moviment en els seus concerts.
És professor de violoncel del Conservatori Superior de Música del Liceu. Considera aquesta activitat un procés enormement enriquidor.
Paral·lelament, es sent molt afortunat de formar part d'Inventions i Highlands, espectacles del grup creatiu Mal Pelo que li han permès ampliar les possibilitats en la interpretació, la percepció i la comprensió de la música i l'escena.